Nu we dat uit de weg hebben geruimd, laten we eens kijken hoe ik ging jagen, onderzoeken en uiteindelijk een NFT kopen.  Ik heb maandenlang gezocht naar een project waar ik genoeg in geloofde om een ​​investering te doen.  Onderweg zijn er ook fouten gemaakt.Voordat we zelfs maar beginnen te praten over het kopen van een NFT, moet ik iets uit de weg ruimen. Hoewel ik VEEL essentiële informatie over de NFT-wereld heb geleerd, ben ik geen expert in de NFT-wereld. Deze wereld is erg complex, breed en soms eng. Doe alsjeblieft je eigen onderzoek en due diligence voordat je aan een project begint.

Nu we dat uit de weg hebben geruimd, laten we eens kijken hoe ik ging jagen, onderzoeken en uiteindelijk een NFT kopen. Ik heb maandenlang gezocht naar een project waar ik genoeg in geloofde om een ​​investering te doen. Onderweg zijn er ook fouten gemaakt.

Dit is je kans om van mijn fouten te leren.

De jacht

Vele maanden geleden ben ik begonnen met het onderzoeken van de metaverse en NFT’s. Na mijn onderzoek naar wat de heck NFT’s zijn, besloot ik dat ik er een wilde kopen. De volgende vraag die ik moest beantwoorden was: “Wat voor soort NFT wil ik?”

Zoals ik al zei, is er momenteel veel aan de hand in de NFT-wereld. Er zijn zoveel verschillende genres en soorten NFT’s. Ik had geen idee hoe ingewikkeld dit zou zijn.

Kunstwerk (JPEG’s) GIF’s Gaming Verzamelobjecten/ruilkaarten Muziek en media Virtuele mode/avatars Real-world activa

Nut is een must

Een ding waarvan ik wist dat het een must was, was dat mijn NFT bruikbaar moest zijn. Dit betekent dat als ik een JPEG zou kopen, deze meer moest bieden dan alleen gekleurde pixels. De NFT moest ook echte waarde bieden en er niet alleen mooi uitzien. Een NFT met hulpprogramma kan veel verschillende dingen betekenen. Sommige geven je stemrecht binnen het project om de volgende stappen van het project te sturen of sommige geven je toegang tot echte vakantiehuizen (zoals een timeshare).

Naarmate de tijd verstrijkt, kan het hulpprogramma ook groter en beter worden. Daarom is het leuk om deel uit te maken van een project dat stemrecht heeft. Andere hulpprogramma’s kunnen u echte cryptocurrency opleveren die kan worden ingewisseld voor USD. Er is een hele wijde wereld van echt nette hulpprogramma’s die er zijn.

Waar ik belandde

Zoals ik eerder al zei, heb ik maanden besteed aan het vinden van het perfecte NFT-project om in te kopen. Ik heb honderden verschillende projecten bekeken binnen de verschillende soorten genres die ik hierboven heb genoemd. Tijdens mijn zoektocht hield ik een shortlist bij van projecten die ik leuk vond. Op een avond terwijl ik aan het recenseren was, merkte ik ALLES op, behalve een van de projecten op de lijst waren game-gerelateerd. Als gamer was het logisch dat ik me aangetrokken zou voelen tot dit soort projecten.

Met een passie voor games was het een gemakkelijke keuze.

Eindelijk had ik een NFT-type om op te focussen. Ik was nu enthousiast om in de projecten te gaan graven.

Door ijverigheid

Ik begon mijn due diligence te doen over het kopen van een NFT. Ik heb elk gameproject één voor één doorgenomen en naar verschillende items gekeken.

Project Roadmap – Is het duidelijk met een visie, compleet en heeft het realistische doelen? Doxxed Teamleden – Is het team anoniem of niet? Zou je onderzoek kunnen doen naar het team en eerdere projecten? Teamacties – Hoe heeft het team tot nu toe gepresteerd? Ik denk aan dit citaat: “Het is niet wat je zegt dat je definieert, het is wat je doet.” Gemeenschap – Is er een positieve, realistische, actieve en grote gemeenschap rond het project? Witboek of artikelen – Heeft het team een ​​witboek of artikelen uitgebracht waarin het project wordt uitgelegd? AMA’s – Heeft het team gesprekken gevoerd over het project op Discord of Twitter Spaces? Wat vind ik van het project nadat ik naar het project heb geluisterd? Utility – Heeft de NFT waarde buiten de pixels? Kosten – Past het binnen mijn budget?

Dit heeft even geduurd, maar aan het einde van mijn onderzoek vond ik een project waar ik echt in geloofde, Troverse.

Waarom ik Troverse leuk vond

Troverse is een open-wereld survival-ruimtegame met heel veel potentieel om uit te groeien tot iets speciaals. De mogelijkheden voor NFT’s zijn eindeloos zoals voxels, ruimtepakken, schepen, gebouwen, etc. De beste en meest waardevolle NFT’s kwamen echter eerst op de markt, de planeten. Troverse heeft 10.000 unieke planeten geslagen die de basis van het spel vormen.

Dit is wat ik in Troverse zag tijdens het doornemen van mijn due diligence-lijst.

Project Roadmap – De roadmap is compleet, ook al zijn er enkele grote hiaten tussen de Planet Mint en de alpha-release van het spel, Q1 2022 tot Q3 2022. Doxxed Teamleden – Het team is gedeeltelijk doxxed en ze hebben eerder werk uitgebracht op Steam. Teamacties – Het team is altijd doorgegaan met hun woorden. Sterker nog, ze hebben de neiging om de verwachtingen te overtreffen. Dit geeft me de indruk dat het team erg slim, innovatief en creatief is. Community – Er is een geweldige Discord-community die erg betrokken en ondersteunend is. Witboek of artikelen – Er is nog geen witboek dat enigszins zorgwekkend is. Als reden hiervoor wordt nog steeds de laatste hand gelegd aan de gameplay. Het niet vrijgeven van het witboek zorgt voor meer flexibiliteit om dingen te verfijnen voor het geval ze een probleem met het spelen vinden. AMA’s – Ja, de ontwikkelaars hebben verschillende AMA’s gedaan en ik vond het leuk wat ze te zeggen hadden. Utility – Elke planeeteigenaar kan echt inkomen verdienen met het spel. Wanneer iemand mineralen op jouw planeet ontgint, krijg je een deel van die mineralen die je kunt gebruiken voor het verhandelen, verkopen of bouwen van andere NFT’s. Kosten – De kosten waren voor mij een beetje prijzig, maar ik had het geld. Ik geloof in het project op lange termijn.

Veel NFT-projecten worden snel omgedraaid. Dit is niet het geval voor de planeten binnen Troverse. Ze zijn de initiële NFT voor een zeer groot project dat tijd nodig heeft om volledig te worden ontwikkeld, de bèta-release is Q4 2022. Voor een traditionele belegger lijkt negen maanden niets, maar in de NFT-wereld is dit een LANGE tijd!

Ik geloof dat Troverse een pionier zal zijn op het gebied van NFT-gaming.

Een NFT kopen

Munt

Minting is het op de markt brengen van een gloednieuwe NFT- of NFT-serie. Ik denk graag aan een munt die lijkt op wanneer een nieuw muziekalbum wordt uitgebracht. Het grote verschil is dat NFT-projecten een zeer beperkte voorraad hebben, zoals 200.000 unieke tokens of zo laag als 888.

Dus hoe koop je een NFT door te minten? Het belangrijkste is dat u het project moet leren kennen voordat het klaar is om te worden gemunt. Waarom? Omdat veel van de veelgevraagde projecten binnen enkele minuten uitverkocht kunnen zijn. Zo was het Azuki-project in vier minuten uitverkocht!

Binnenkomen bij Mint kan erg moeilijk zijn. Vanwege de grote vraag hebben de meeste projecten een witte lijst (WL) waarop u moet staan ​​om op de munt te komen. Kortom, het project stelt de mensen die WL hebben gekregen in staat om de NFT eerst te minten (kopen) tegen de mint-prijs. Er zal een tijdlijn zijn voor deze koopfase, die ze daarna voor het publiek zullen openen. In mijn ervaring wil je geen deel uitmaken van deze openbare munt omdat duizenden mensen zullen proberen de laatste 200 te kopen. Hierdoor kunnen de GAS-kosten omhoogschieten (hierover later meer)!

Hoewel WL logisch is, haat ik het. Om WL voor de meeste projecten te krijgen, moet je grinden om status te krijgen binnen een Discord-kanaal of geluk hebben met een weggeefactie op Twitter. Ik probeerde een keer te grinden en realiseerde me toen waarom ik zo hard werk voor een project dat me zou moeten proberen te overtuigen.

Dit is een van de redenen waarom ik van Troverse hield. Natuurlijk, ja, ze hadden het slijpen voor de WL, maar die mensen kregen de tweede keuze. Troverse heeft 7.000 planeten gereserveerd voor een openbare omgekeerde Nederlandse veiling. Daarna deden ze de WL-mintfase met 2.700 planeten. Alles wat overbleef ging naar een openbare munt. De omgekeerde veiling was iets nieuws dat nog nooit iemand anders had gedaan (hoewel veel projecten het idee nu kopiëren).

Leer andere termen voor de metaverse in onze Metaverse Woordenlijst.

tweede markt

Helaas voor mij vond ik Troverse te laat en miste ik de openbare veiling. Voor mij, als ik in het project wilde investeren, moest ik een planeet kopen op de tweede markt. De twee meest populaire markten zijn Opensea en Looksrare. Hier sluit je een cryptocurrency wallet aan zoals Metamask.

Er zijn verschillende manieren om crypto in uw portemonnee te krijgen. Metamask kunt u storten met een bankpas of creditcard ($ 30- $ 40 kosten). Of u kunt cryptocurrency kopen met Coinbase of Binance en dat geld vervolgens overboeken naar uw portemonnee. Ik koos voor het laatste omdat het toen goedkoper was ($ 5 Coinbase-vergoeding + gaskosten voor de overdracht). Nu met geld in uw portemonnee, kunt u ze gebruiken om elke NFT te kopen die u zich kunt veroorloven.

In de huidige NFT-markt is inkopen op de secundaire markt doorgaans duurder. Voor mij kostte mijn planeet drie keer zoveel als de muntprijs. Het blijkt dat ik een paar dagen had kunnen wachten om een ​​goedkopere prijs te krijgen, maar dat is oké. In plaats daarvan had de prijs kunnen stijgen.

Les geleerd

Ja, ik heb een domme fout gemaakt toen ik leerde hoe ik een NFT moest kopen (daarover hierna meer), maar ik heb ook veel van anderen geleerd over waar je op moet letten. De NFT-wereld is momenteel booming. Veel mensen verdienen veel geld tijdens deze hausse. Deze hausse zal ook een aantal mensen aantrekken die proberen te profiteren van mensen. Dit is iets waar je op moet letten.

Tapijt trekt (oplichting)

Een kleed trekken is wanneer de persoon achter een project gewoon verdwijnt na de munt. Ze nemen alle middelen mee en je verliest alles, zelfs de NFT die van jou zou moeten zijn.

Ik heb dit meegemaakt met een GIF-project genaamd Invisible Doodle Friends. Voor de lol wilde ik deelnemen aan een project met weinig voorraad met de resterende $ 100 die ik over had na de aankoop van mijn Troverse-planeet. Ik vond het doodle-project op Twitter, het zag er legitiem uit (dat doen ze altijd). Ik maakte de fout om FOMO te laten settelen omdat ze op dat moment aan het slaan waren en de prijs perfect was. Na vijf minuten onderzoek besloot ik te minten.

Het tapijt werd pas een paar dagen na de onthulling getrokken en de GIF’s waren gewoon JPEG’s. Nadat bekend werd dat het oplichterij was, trok de maker het kleed vanonder de 2.222 mensen die kochten.

Voor mij verloor ik slechts $ 60. Ik kwam naar buiten met een geweldig leermoment om ook met jullie te delen.

Liquiditeit

Onthoud dat NFT’s geen liquide beleggingen zijn zoals aandelen of de meeste cryptocurrencies. Je moet een koper vinden en dat kan even duren. Dit was iets waar ik niet aan dacht totdat ik me begon te verdiepen in mijn onderzoek.

Slechte teams

Er zijn teams die geen oplichters zijn, maar het zijn geen goede ontwikkelaars of projectmanagers. Doe vóór de aankoop zoveel mogelijk onderzoek naar de teamleden van het project.

Een concurrerend ruimteproject voor Troverse deed hun onthulling een paar maanden voor Troverse. De resultaten waren niet goed. De graphics werden uiteindelijk verschrikkelijk en de waarde van het project nam af.

Hoog GAS

GAS zijn de kosten om de berekeningen te verwerken om uw transactie op de blockchain te voltooien. Als er veel vraag is, gaan de prijzen omhoog. Als je probeert te concurreren om een ​​van die laatste 200 NFT’s in een munt te krijgen, zal de prijs van GAS omhoogschieten. Wees bereid om veel extra geld te verspillen alleen voor die munt.

Oh ja, als iemand je verslaat met een hogere GAS-prijs, ben je nog steeds je GAS-geld kwijt. Je krijgt het niet terug. Best dom, toch?

Tenzij u veel ervaring heeft met het kopen van een NFT en over goede fondsen beschikt, zou ik deze biedingsoorlogen vermijden. Er zijn daar veel zeer grote walvissen.

Afsluiten Hoe een NFT te kopen

Over het algemeen is de NFT-wereld een erg leuke plek. Het is perfect voor mensen die graag items verzamelen en omdraaien/ruilen die ze hebben verzameld. Ik heb ooit gehoord dat de NFT-wereld de perfecte plek was voor sneakerhead-verzamelaars.

Ik ben blij dat ik in de ruimte ben gesprongen. Het is iets dat me interesseert en ik zou mezelf voor de kop slaan als ik het niet zou proberen. Mijn avontuur was niet perfect en dat van jou ook niet. Dat is oke. Soms is het oké om fouten te maken, zolang je er maar van leert.

Ik denk echter niet dat ik meer geld rechtstreeks in NFT’s zal steken. Mijn probleem is met het gebrek aan liquiditeit die NFT’s niet hebben. Ik wil dat mijn beleggingen wat meer liquiditeit hebben. Ik wil echter nog steeds investeren in wat meer gameprojecten, dus ik zal er een vinden met een munt die ik kan kopen, zoals Star Atlas of Axie Infinity.

Wallet Squirrel is een blog over persoonlijke financiën door beste vrienden Andrew & Adam over hoe geld werkt, nevenactiviteiten opbouwen en de voordelen van het slim investeren van de winst. Uitgelicht op MSN Money, AOL Finance en meer!

Ik zal je e-mail met mijn leven bewaken.

This post Alles wat ik heb geleerd over het kopen van een NFT
was original published at “https://walletsquirrel.com/how-to-buy-an-nft/”

Richard